23 Kasım 2007 Cuma

Avusturya yine veda etti



Aldığı başarısız sonuçlardan memnun olmadığını her fırsatta dile getiren Avusturya, Belgrad'daki yarışmaya katılmıyor. Karar, yayıncı kuruluş yetkilisi tarafından geçtiğimiz günlerde kamuoyuna duyuruldu.

Esctoday'in haberine göre çeşitli yapımcı ve televizyoncular, çekilme kararında yarışmanın politik havasının etkili olduğu hususunda birleşmiş görünüyorlar.


1966 yılında Udo Jürgens tarafından seslendirilen Merci Chérie ("Thank You Darling", "Teşekkürler sevgilim") ile bir birinciliği olan ülkenin genel olarak Eurovision tarihine bakıldığında parlak sonuçları bulunmuyor. Uzun yıllar aradan sonra 2003 yılında Alf Poier'in seslendirdiği Weil der Mensch zählt adlı şarkıyla iyi bir derece elde eden ülke 2005'de Kiev'de düzenlenen yarışmada, Global Kryner grubunun seslendirdiği Yasi adlı şarkının finale çıkamayışını protesto ederek yarışmaya 1 yıl ara vermişti.

Avusturya, Helsinki'de yine boy göstermiş ancak yaptığı büyük promosyonlara rağmen Eric Papilaya ile yarı finalde aldığı 4 puanla sondan ikinci olmuştu.

Türkiye, son dönem oylamalarda Avusturya'dan yüksek puan alan ülkelerdendi. Bu karar; en çok Sırbistan, Bosna Hersek ve Türkiye'yi üzecek.


Avusturya'nın başkenti Viyana'da bir akşam


Hiç yorum yok: