11 Kasım 2007 Pazar

Ve San Marino karar aşamasında



Eurovision Şarkı Yarışması, yeni bir ülkeye daha kapılarını açmak üzere. Avrupa'nın en küçük cumhuriyetlerinden San Marino, yarışmaya katılma kararını bu haftasonu netleştirecek.

Esctoday'in haberine göre San Marino yayıncı televizyon yetkilisi, OGAE İtalya üyelerine gönderdiği bir e-postada bu hafta içerisinde kararlarının netleşmesini beklediklerini söyledi.

Monako ve Vatikan'dan sonra Avrupa'nın en küçük ülkesi olan San Marino, Avrupa'nın en eski cumhuriyetlerinden. 301 yılında kurulan San Marino Cumhuriyeti, 28 bin civarındaki nüfusu ve turistik görüntüsüyle dikkat çekiyor.

1.Dünya Savaşı'nda İtilaf Devletleri safında yer alan San Marino ile Türkiye savaş bitmiş olmasına karşın hala antlaşma yapmadıklarından resmi olarak savaş halinde görünüyorlar. San Marino, Türkiye gibi Avrupa Birliği ile Gümrük Birliği Anlaşması imzalayan ama henüz birliğe üye olmayan bir ülke olarak karşımıza çıkıyor.

Genel Bilgiler:

San Marino Devleti Bayrağı:

Resmi Adı: Huzurlu San Marino Cumhuriyeti (Serenissima Repubblica di San Marino)

Konum: Güney Avrupa'da yer alır, tamamen İtalya tarafından çevrilmiştir

Yüzölçümü: 61.2 km²

Nüfus: 28,117 (2005 verileri)

Nüfusun etnik dağılımı: San Marinolu, İtalyan
Din: Roma Katolikleri
Diller: İtalyanca

Kaynak: Esctoday, Vikipedia

2 yorum:

EUROGİRL dedi ki...

ya yok artık böle küçük ve tanınmayan ülkeler bile katılıyosa Türkiye nin orada işi yok.Bu bi müzik yarışması ve kalitesi yüksek bi yarışma her önümüze gelen avrupa ülkesini yarışmaya dahil edersek....

R€C€P dedi ki...

bence olması gerekli bişi eğer israil bu yarışmaın içinde varsa hatta zamanında morrocco lübnan dahil olabildilerse ki avrupa dışında olan avrupa sınırları içerisinde toprağı bile bulunmayan ermenistan gürcistan yarışmada varlarsa san marino hayli yarışmaya girer ben inanıyorum yakında kktcde gider :P