26 Mart 2008 Çarşamba

San Marino ile özel röportaj

















O
nikipuan röportajları Eurovision'un en yeni üyesi San Marino ile devam ediyor. Miodio adlı grup "Complice" adlı romantik parçası ile şans arayacak. Sanatçılar, editörümüzün sorularını yanıtladı.

Sevgili Miodio üyeleri;
San Marino'yu
2008 Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil etme onurunu kazandınız, tebrik ederiz.Bize müzik kariyerinizden ve San marino'daki müzikten bahseder misiniz?

Biz 2002 de başladık. Maalesef San Marino küçük bir ülke ve biz performans sergilemek için tüm İtalya'da seyahat etmek zorundaydık. Biz birtakım ulusal yarışmalar kazandık ve "Genç Avrupalı Sanatçılar Festivali"'ni katıldık ve İtalya'nın en büyük stadlarında Renato Zero gibi İtalyan müzik ikonlarına eşlik ettik.

Ülkemize karşı rakip olmadan önce, Türkiye sizin için ne ifade ediyordu? Hiç Türkiye'de bulundunuz mu? Bu seneki şarkımızı dinlediniz mi?

Türkiye'nin büyük değişiklikler, ilerleme ve gelişme içinde olduğunu biliyoruz. Bu yüzden ülkenizin her bakımdan Avrupa'ya katılmasını diliyoruz. Kişisel olarak ben 2 yıl önce İstanbul'da bulundum ve çok eğlendim. Harika şehir!

mmm. Şarkınızdan oldukça hoşlandık. tam bir rock şarkısı... iyi bişr hard-rock şarkısı!

En beğendiğiniz İtalyan Eurovision parçaları hangileridir? Şarkınıza ne kadar güveniyorsunuz?

Maalesef hem İtalya'da hem de San Marino'da 10 yıldır bu program izlenemiyor, bu yüzden büyük kısmını kaçırdık...Bazı uluslararası ünlü sanatçıların katıldığını bilsek bile...

Oh!... tabiki şarkımıza güveniyoruz, uluslararası izleyicilerin de begenmesini dileyelim


Eurovision'da gelecek bir başarının kariyerinize katkı yapacağını düşünüyor musunuz?

Bu olağanüstü bir deneyim zaten bizi Avrupa'da daha da değerlendirecek şansa sahip olmak!

Bu yarışmada yer almaya nasıl karar verdiniz? Şarkının size ulaşma hikayesinden bahseder misiniz?

İnternette yarışmanın duyurusunu gördük... Böylece katılmaya karar verdik. "Complice" bizim için görülmedik tarzda duygulu bir şarkı... Miodico'nun konsepti daha çok dinamik, sentez ve elektronik.. Albümümüzü yazdan önce dinleyebilirsiniz.

Eurovision Şarkı Yarışması'nın kurallarını ve formatını nasıl buluyorsunuz? Özel olarak hoşlandığınız ya da eleştirebileceğiniz bir yön var mı?

İtalya ESC'yi desteklemiyor ve biz bundan dolayı üzgünüz... Ama San Marino'nun bu yıl yarışmaya dahil olmasından mutluluk duyuyoruz.

Önceden Eurovision Şarkı Yarışması'nı takip eder miydiniz? Yarışma tarihinden herhangi bir favori parçanız var mı?

Tek bir favori şarkımız yok, hoşlandığımız birçok parça var!

Mayıstan önce promosyon turu yapmayı düşünüyor musunuz? Türkiye bu programa dahil mi?

Hayır, Mayıs sonundan itibaren olabilir. Türkiye? Gerçekten isterdik... belki!!!

Şarkınız yeniden düzenlenecek mi?
Sahnede herhangi bir konsept düşünüyor musunuz?

Şarkı uzun olması dolayısıyla biraz farklı olacak. Şarkının tüm versiyonu İngilizce olarak space ve youtube adreslerimizde dinlenebilir
www. myspace. com/miodio
http://it. youtube. com/watch?v=LIhh_pAi-Fg

Temelde " Complice" bir aşk şarkısı, bu yüzden tutkulu bir şekilde sunulacak... Bu şekilde yapacağız. Sözler ve sound birlikte sıkı bir gol olacak: Herkesi duygu sağanağına sokacak.

Bu röportaj için çok teşekkürler. Son olarak, Türk Eurovisionseverlere bir mesajınız var mı?

Size çok teşekkürler.!!! Şimdi, en iyi hislerimizi sizlere gönderiyoruz... Belgrad'da görüşürüz.

Röportaj
Hakan YALÇINKAYA


Hi,

1- First of all, would you please inform us about your music carreer and music in San Marino?
1. We began in 2002…unfortunately San Marino is a small country so we had to travel all around Italy to perform. We won several national contests, we joined the “Young European Artists festival”and performed on the biggest Italian stadiums, supporting an Italian music icon such as Renato Zero.

2- Before being competitor against Turkey, what was our country meaning to you? Have u ever been to Turkey? Can u remember any Turkish Eurovision song which u like? What do u think about Turkey 2008 Song?
2. We know Turkey is on a big process of developing and huge changes…that’s why we’re hoping for your country to entirely join Europe! Personally I’ve been in Istanbul two years ago and I admit I enjoyed it a lot…wonderful city! mmm…we like it pretty much, it’s sounds quite rock …a good hard-rock song!

3- What are your favourite Italian Eurovision songs?
How much do you rely on your song?
3. Unfortunately in Italy and so in San Marino, this contest has been ten years out of program, that’s why we missed a large part of it…even if we know some international fame artists have been joining it. …Oh!...naturally we rely on our song, let’s hope some international audience would like it!

4- Allright then, do you believe that a success in ESC will contribute to your , career?
4. That’s an amazing experience that has already given to us the chance to meet someone who appreciate us in Europe!

5- How did you decide to participate in this contest?
Can you give us brief information about the arrival process of this song?
5. We just saw the announcement of the Contest in the net…so we decided to partecipate . “Complice” is especially an introspective and emotional song, anyway it looks like an unusual composition to us…miodio’s concept is a little more dynamic ,synth and electronic…as you could listen to our album by yourself, it’ll be out before this summer.

6- How do you find esc in terms of format? Are there any specialities that you like or criticize?
6. Italy doesn’t promote ESC, and we’re sorry about it…but we’re happy that by this year San Marino will be involved in it!

7- Did you follow up esc beforehand?
Do you have any favorite song in eurovision history?
7. We don’t have just one favourite song, there are several ones we really like!

8- Do u think to organize a promo tour before May? Do u think to come to Turkey in this tour?
8. No, probably since the end of May. Turkey? We’d really like to …maybe!!!

9- Is the song going to be rearrenged at the esc stage? Do you have any concept that you want to form? Can you give us a hint?
9. The song will be a little different accordingly to its length, the whole version of it (subtitled in English) may be listened in our Space or YouTube: www. myspace. com/miodio http://it. youtube. com/watch?v=LIhh_pAi-Fg Fundamentally “Complice” is a love song, that means it’s supposed to be performed in a tender-passionate context…that’s what we’re gonna do…melting the words and the sounds together with a really hard goal: passing the real sense of the song on everyone!

10- Finally, thanks a lot for this interview.
Have u got any messages to Turkish Eurovision lovers?
10. Thanks so much …to you!!!
Now we’re through an intensive work to pass our best feelings on…seeya in Belgrado!

Interview by Hakan YALÇINKAYA

Hiç yorum yok: