16 Eylül 2008 Salı

Eurovision'a kim gidecek?! TRT görüş alıyor..

Şu günlerde 2009 temsilcisini belirlemeye ve kamuoyuna açıklamaya hazırlanan TRT, bu kararını netleştirmek için izleyicilerin de görüşlerini almaya başladı. Ülkemizi Eurovision'da temsil ederek yeniden birincilik kazandıracak isim ya da grupları, muzikdairesi@trt.net.tr adresine mail atabilirsiniz.


Uzmanlar izleyici oylarının Tarkan, Hadise, Şebnem Ferah, Hande Yener, Grup Hepsi, Murat Boz, Yıldız Tilbe ya da Mirkelam gibi isimlerin arasından çıkacağını tahmin ediyor.

Devamını okuyun...>>

15 Eylül 2008 Pazartesi

Şebnem Ferah iddiaları doğru mu?

2009'da ülkemizi Eurovision'da temsil edecek olan ismin Şebnem Ferah olacağı iddiaları ayyuka çıktı. Geçtiğimiz yıl basına da yansıyan "TRT Şebnem Ferah'a teklif götürdü, ancak Şebnem Ferah kararsız" haberlerinin üzerinden 1 yıl geçtikten sonra bu sabah KanalTürk televizyonunda "Orada Neler Oluyor" adlı programa konuk olan Garo Mafyan ve Sevda Karababa'nın TRT'nin bu yıl kararını Şebnem Ferah'tan yana kullandığını ve büyük ihtimalle Moskova'ya Şebo ile gideceğimizi açıklamaları Türk Eurovision izleyicilerini ve Şebnem Ferah'ın hayranlarını sevince boğdu. TRT'nin yakın zamanda konuyla ilgili bir açıklama yapacağı tahmin ediliyor. (Onikipuan.com)
Devamını okuyun...>>

14 Eylül 2008 Pazar

Eurovision sil baştan! Jüri sistemi geri geliyor...


Eurovision sil baştan! Dün Moskova'da gerçekleşen EBU 2.referans grup toplantısında, Eurovision'un bu yılki oylama sistemi tartışıldı ve toplantı sonunda yapılan açıklamada Moskova 2009 Finali'nde Juri oylama sistemine geri dönüleceği kesin bir dille belirtildi. Oylamada jüri ve halk oylarının ayrılacağı ve ikisinin sonuçta etkili olacağı açıklandı. Ancak detay verilmedi.

2008'de Belgrad'da yapılan yarışmada arka planda yedek juri sistemi denemiş ve başarılı olunmuştu. Bu uygulamanın 2009'da bu kez gerçekten deneneceği ve Moskova birincisini belirleyeceği açıklandı. Daha ayrıntılı bilgiler önümüzdeki aylarda netleşecek. EBU Refesans Grup sözcüsü Ruurd Bierman yaptığı açıklamada: "Biz ciddi olarak telefon oylama sistemi'nin Avrupadaki milyonların şarkılar üzerindeki görüşlerini yansıttığına inanıyoruz. Ancak diaspora oyları ve komşuların birbirlerine verdikleri oylar yüzünden, bu yıl Juri oy sistemini Moskova'da uygulamaya karar verdik" dedi.

EBU'nun diğer bir yöneticisi Svante Stockselius ise: " Elbette halk oylaması en demokratik oylama biçimi ancak Juriler kararlarını vermeden şarkıları defalarca dinleyecekler. Bu uygulamayı Belgrat'ta denedik ve gördük ki halk oyları ile juri oyları arasında ciddi farklılıklar var. İkisi'nin birden yarışmada kullanılması eurovisionu daha dikkat çekici hale getirecek" diye konuştu.
EBU'nun bu açıklamasına göre 2009 yarı finallerinde televote, finalde ise televote+jüri oyları geçerli olacak. Jürilerin nasıl oluşturulacağı ve oylamaların nasıl verileceği ise bir sonraki referans grup toplantısında netleşecek. (Onikipuan.com)

Devamını okuyun...>>