19 Ekim 2007 Cuma

Yıl 1976: Kıbrıs Sorununun Eurovision'da yansıması...

Womenvizyon oylamasında yarışan kadın sanatçı adayları ile ilgili ilginç detayları öğrenmek ister misiniz? Kıbrıs Barış Harekatı sonrası, Türkiye ve Yunanistan arasındaki gerginlik yarışmaya da damgasını vuruyor… Lütfen içeri buyrun… İşte Mariza Koch…


Panaghia Mou, Panaghia Mou. Mariza Koch tarafından seslendirilen ve 1976 Eurovision Şarkı Yarışması’nda Yunanistan’ı temsil eden şarkı. Bu şarkının özelliği ise şu… Kıbrıs Barış Harekatı sonrası adanın durumunu kendi açılarından değerlendirmeye çalışan Yunan halkının duygularını yansıtıyor. Türkiye’nin katılmadığı 1976′da Mariza Kozch 20 puan almış ve 18 ülke arasından 13.olmuştu. Şarkı, dönemin en politik çalışmalarından birisi olarak karşımıza çıkıyor… Şarkıyı o dönem TRT’nin protesto ettiği, hatta EBU’nun da Mariza Koch’a güvenlik garantisi vermediği öne sürülen iddialardan sadece bir kaçı…


İşte şarkının sözlerinin bir bölümü:
Portakal ağaçlarıyla dolu bir toprağın etrafinda zeytin ağaçları büyüyor. Kıyılarımızın etrafı altın ve parlamasıyla gözlerini alıyor.Ve eğer bir gün buralara gelirseniz ve bir çok çadırı yan yana görürseniz turistik yerler olduğunu düşünmeyin. Sadece “Esirlerin” yurdu!
Maria, 1980′lerde çıkardığı albümlerde İzmirli Rum asıllı şair Yorgo Seferis şiirlerinin şarkılarını söylemiştir.


Resmi Web Sitesi: http://www.verso.gr/


Devamını okuyun...>>

Sırp Tv’si, Eurovision’a start verdi…

Radiotelevizija Srbije 2008 logosu, sahnesi, ve sunuculari icin profesyonel bir yarisma acilacagini acikladi. Sunucular televoting ve juri oylariyla belirlenecek! Iste yarisma detaylari…

YENI LOGO
Sirbistan’i muzik, genclik ve Avrupa ile bagdastiran bir logo olacak.
Ihale 30 gun acik. Hem Sirp hem de yabancilara acik. Top 3 odulleri:€5000, €3000 ve €2000.

SAHNE
Belgrad ve Sirbistan’i yansitan bir sahne olacak.Yerel kimlik, tarih ve modern bir tema olacak.Sahne tum koltuklardan full gorunecek ve TV yayinina uygun olacak.Yeni teknolojik altyapiya acik olacak ve hareket eden bir sahne olacak.Birinci odulu €10,000.

SUNUCULAR
4 Sunucu araniyor. Ilk ikisi Beovizija (Sirp Ulusal Finali) diger ikisi Eurovision’u sunacak. Ihale 30 gun acik. Yas siniri 18. Yaratici, iletisim gucu yuksek, Ingilizce ve bir AB dilini daha cok iyi konusabilen kisiler.
Ilk asamada 100 kisi secilecek. Kamera onunde testler yapilacak. 24 kadin ve 24 erkek ikinci elemeye kalacak. 20 ozel showda yer alacaklar ve ikiser ikiser elenecekler. Sunucular televoting ve juri oylariyla belirlenecek. Birinci olan cift Eurovision’u, ikinci olan ise Beovizija’yi sunacak.

Kaynak: eurovision-croatia.com
Devamını okuyun...>>

İşte “Sıfır” puan almanın yolları…

Nul Points’in yazari Tim Moore, Eurovision’da dikkat cekebilmenin tek yolunun SIFIR puandan gectigini, o yuzden de UK adina yarisacak katilimcilara nasil sifir puan alinir tavsiyelerinde bulundugunu soyledi. iste o tavsiyeler…Moore’a gore camp sarkilarin Eurovision’da hic sansi yok. Camp bir sarkinin sansi olabilmesi icin tamamen ucmus olmasi gerekir, buna da Ukrayna 2007 ornegini veriyor.

Iste Tim Moore’a gore sifira giden en tipik yol:
- Sahnede tek basina yer alacak kuzey Avrupa’li bir erkek.- Siradan bir pop sarkisi soyleyecek, pop yasini biraz gecmis, ya 20lerin sonunda, ya da 30larinin basinda olmali.- Sarkisini soylerken tabure gibi birseyin uzerinde oturup gitar filan calip sevimli sevimli gulumserse SIFIR alma olasiligi iyice artmis oluyor.

Moore’a gore birinci olmanin ise tek formulu var; soyadinizin ‘ov’, ‘ic’ or ’ski’ ile bitmesi.
Devamını okuyun...>>