21 Aralık 2007 Cuma

Ukrayna'dan sürpriz çıkış: Ani Lorak Belgrad'a!


Ukrayna, ülkenin güçlü pop starlarından Ani Lorak (Karolina Kuek) ile yarışmaya katılma kararı aldı. Bu karar, ülkenin Eurovision'a gösterdiği ilginin derecesini gözler önüne seriyor.



Türkiye'yi çok seviyor

Ukrayna'nın sosyetik güzellerinden birisi olarak da anılan Lorak, Antalyalı bir Türk olan Murat Nalkakioğlu ile evlenmişti. İkili, Kiev'de bi restoran işletmeciliği de yapıyorlar. Hatta Kliplerinden birinde eşi de rol alıyor.


3 senedir her yaz Antalya'da konser veren Ani Lorak'ın ismi tersten okunduğunda asıl ismi Karolina'ya denk geliyor. Ukrayna’nın pop starı Lorak en son 4 Ağustos 2007'de konser vermek için Türkiye’ye gelmişti. Tur operatörlerinden olan GTI Travel‘ın Riva Diva Hotel‘de düzenlediği Summer Beach Parade'de konser veren Lorak'a Türkiye’nin genç yıldızı Bengü de eşlik etmişti. Konsere çok sayıda Rus ve Ukraynalı turist de büyük ilgi göstermişti.

Resmi sitesi: Ani Lorak


Devamını okuyun...>>

20 Aralık 2007 Perşembe

Thea* ile 50 yıl


(* Thea: (Yunanca) Tanrıça)

Sözlük sitelerinde bir Türk yorumcu onu şöyle nitelendiriyor: "Yunan müziğini ve komşuyu sevmek için işte bir neden daha."

Eurovision'a tam 3 kez katılan, albümleri, kariyeri ve söylemleri ile ses getiren bir sanatçı o... Yunan hayranlarının theası, gelmiş geçmiş en çok satan Yunan kadın şarkıcı ünvanını elinde tutuyor. Bundan tam 50 yıl önce bugün, 20 Aralık'ta dünyaya gelen Anna Vissi'nin müzik yaşamı ve Eurovision serüveni başarı ve heyecan dolu.Müzik kariyerine 1977'de çıkardığı As Kanoume Apopse Mian Arxi adlı albümle merhaba diyen Vissi'nin son albümü The Essential 2007'de piyasaya sunuldu. Oldukça çalışkan bir sanatçı olan Vissi, 30 yılına 30'u aşkın albüm çalışması, yapımcılık, müzikaller, konserler ve oyunculuk sığdırdı.

1980, 1982 ve 2006 yılında Eurovision'a katılan sanatçı sırasıyla 13.lük, 5.lik ve 9.luk aldı ama şarkıları ve kendisi adından her zaman söz ettirdi.

Vissi'nin başarısına başka başarılı bir isim de ortak aslında. 80'li yıllardan bu yana, eskiden beri zaten tanınmakta olan ve birçok hit şarkıya sahip Nikos Karvelas ile, bugünlere kadar sürecek bir işbirliğine girdi. İkisinin ortak müzik tutkusu, Eleni, Min Psahnis tin agapi, Dodeka, Trellainomai, Kryvame tin agapi mas gibi dillerden düşmeyen şarkılar ortaya çıkardı.
İyi ki doğdun, tanrıça!


Biliyor muydunuz?

* Kıbrıs'ta doğdu.
* Müzikle ilgilenmeye 6 yaşında başladı, 12 yaşında yerel bir yarışmada 1. oldu.
* Türkiye'de Ajda Pekkan'la özdeşleştirilen Vissi ile Pekkan, 1980'de Eurovision'a katılmışlardı, her iki star da beklediğini bulamadı. Vissi Autostop ile 13. olurken Pekkan ise Petrol ile 15.lik alabildi.
* Türkiye'de de oldukça sevilen Vissi'nin 1994 yılında yayınlanan Re albümü sadece ülkemizde 100 bin adet sattı. Bu albümünün uluslararası başarısı Vissi'ye 3 ayrı altın plak kazandırdı.
* Normalde Vissi'nin 2000 yılında çıkarmış olduğu 24 şarkı ve çift cd'lik albümü Kravgi (Çığlık), Türkiye pazarına özel olarak 17 şarkılık bir albüme basıldı.
* 2004 Atina olimpiyatlarının kapanışında unutulmayan bir konser verdi.
* Vissi, 2006'da Atina'da düzenlenen Eurovision öncesi Hürriyet Gazetesi'nde Michael Kuyucu'ya verdiği demeçte Türkiye'yi çok sevdiğini ve bir gün ziyaret etmeyi umduğunu söylemişti.

1980 / Yunanistan
Autostop

1982 / Kıbrıs Rum Kesimi
Mono i agapi

2006 / Yunanistan
Everything


Resmi site: http://www.annavissi.net
Kaynak: http://tr.wikipedia.org/wiki/Anna_Vissi

Devamını okuyun...>>

18 Aralık 2007 Salı

Mor ve Ötesi Tamam; şarkı Türkçe!


Dil konusunda ufak bir gerilimle baslayan 'Mor ve Ötesi hangi dille Eurovision'a gidiyor?' tartismalari sona erdi. TRT ile ortak basin toplantisi duzenleyen grup Turkiye'nin Belgrad temsilcisi!

Dil konusunda egilimlerinin Turkce'den yana oldugunu belirten grup, Subat ayina kadar 3 sarki hazirlayacaklarini ve bunlardan birini Eurovision icin TRT ile birlikte sececeklerini soyledi.

Eurovision maceralarinin da yine kendilerine ozgu ve Mor ve Otesi tarzinda olacagini soyleyen grubun vokalisti Harun Tekin; 'Herkesin ici rahat olsun, muzik bizim isimiz' dedi.

Simdi hazirlayacaklari 3 sarkiya konsantre olacaklarini belirten grup elemanlari, kafalarinda Eurovision ile ilgili bazi fikirler oldugunu, gecmis katilimcilarla, TRT ile ve bu konunun uzmanlari ile goruserek hem sarki konusunda hem de sahne performansi ile ilgili gerekli hazirliklara hemen baslayacaklarini soyledi.

Devamını okuyun...>>

Olta Boka Arnavutluk Icin Soyleyecek


Eurovision 2008'in ilk ulusal finali tamamlandi! Arnavutluk'un Eurovision temsilcisi 16 yasindaki Olta Boka ve sarkisi 'Zemren E Lame Peng'.

Iki yari finalin ardindan 16 Aralik'ta duzenlenen finalle tum favori isimleri geride birakan 16 yasindaki Olta Boka, Arnavutluk'un Eurovision'da besinci temsilcisi olma ayricaligini elde etti.

Sarkinin Belgrad'da Ingilizce mi yoksa Arnavutca mi soylenecegi halen netlik kazanmamakla beraber, Eurovision fanlarinin Arnavutluk'tan yepyeni bir yarisma versiyonu bekledigi bu yil da degismeyen tek gercek!

Arnavutluk 2008 - Olta Boka - Zemren E Male Peng


Devamını okuyun...>>