* Yeni bir yıl. Solan çiçekler ve yeşeren fidanlar. Umutluyuz.
* Yeni bir yıl. Öncesinde kasvetli bir kış, hemen peşinden güneşli bir yaz. Umutluyuz.
* Yeni bir yıl. Giden yaşlar, gelen tecrübeler. Umutluyuz.
Devamını okuyun...>>
Sabah Gazetesi'nin dünkü sayısında yer alan, "Mor ve Ötesi grubunun, Eurovision'a, elektro gitarla davul-zurnanın kullanıldığı folklorik bir rock şarkısı hazırlayacağı" haberi, şaşkınlık ve aynı zamanda heyecan yarattı.
Habere göre, grup üyeleri, hazırlayacakları şarkıya davul zurna sesiyle takviyede bulunacaklarını açıkladı. Mor ve Ötesi, TRT'ye üç şarkı teslim edecek. Bu şarkılardan biri, davullu zurnalı rock şarkısı olacak. Diğer ikisi ise grubun kendi tarzında rock eseri olacak.
Yani görünen, seçilecek şarkının kültürü temsil iddiası içeren davul zurna şarkısı olacağı. Eurovision hayranlarının ve genel kamuoyunun yanıtını merak ettiği ve tartışmaya başladığı konular ise şunlar:
* Neden, davul ve zurna?
Türkiye 2003 yılından bu yana ama az ama çok folklorik bir şarkıyla katılıyor. Sertab Erener ve Kenan Doğulu oryantal esintilerle Avrupa kamuoyunun karşısına çıkmış, Athena ve Sibel Tüzün de sahnenin bir bölümünde folklorik öğelere başvumuştu. Gülseren'in performansı da tamamen yerel motiflerle süslü bir performanstı.
Son yıllarda birinci olan tüm çalışmalara baktığımızda, promosyonundan sahne duruşuna, verdikleri mesaja kadar başarının orjinalliğe ve değişime bağlı olduğu görülüyor, kültürel ögeler kullanılacaksa bile beklenenden çok daha radikal ve farklı bir yaklaşımla sunulması başarı şansını artıracaktır. Mor ve Ötesi, davul zurnalı çalışmalarında değişim vaat edebilecek mi?
* Neden 3 şarkı? Neden halk oylaması değil?
Kamuoyu, internet sitelerindeki yorumlarında şarkıyı halkın seçmesi yönünde bir irade bekliyor. Son kararı bir çok Avrupa ülkesindeki gibi halka bırakmak çok mu yanlış olur? Buna katılmayan bir kesim, grubun içine en çok sinen şarkıyla yarışmaya katılma hakkına sahip olduğu görüşünü dillendiriyor. Eğer gerekçe buysa ve madem ne tipte bir şarkı seçileceği belliyse, sanatçı niçin 3 şarkı yapmak yerine bir şarkıya yoğunlaşmıyor?
* Politika ve Eurovision
Mor ve Ötesi, TRT'nin seçeceği ve Türkçe seslendirecekleri eserlerinde ve promosyon süreci boyunca politik mesajlar verecek mi? Verecekse bu mesaj kimlere gidecek? Kimler tarafından anlaşılacak? TRT, sert ifadeler içeren bir şarkıya geçit verecek mi? Yoksa grubu her konuda özgür mü bırakacak? Türk kamuoyunun olası siyasi mesajlara karşı tepkisi ne olacak?
* Eurovision karnavalı
Bir çok Avrupa ülkesi, Eurovision öncesi ulusal finallerini ve şarkı tanıtımlarını saatler süren eğlenceli programlarla gerçekleştiriyor. Pop Star tarzı yarışmaların rating rekorları kırdığı ülkemizde, TRT de ilgi çekecek bir tanıtım ve eğlenceli bir haftasonu prime time yayınıyla Eurovision sezonuna başlangıç yapabilir mi?
Kamuoyunun merak ettiği ve yanıtlarını heyecanla beklediği sorular bunlar. Bütün bunların ötesinde ne olursa olsun herkes Mor ve Ötesi ve Türkiye için başarı dileklerini sunmaya başladı bile.
İlgili haber: Eurovision için davullu zurnalı rock şarkısı
Devamını okuyun...>>
Gönderen volcano zaman: 01:14 5 yorum
Etiketler: eurovision, mor ve ötesi
Ukrayna, ülkenin güçlü pop starlarından Ani Lorak (Karolina Kuek) ile yarışmaya katılma kararı aldı. Bu karar, ülkenin Eurovision'a gösterdiği ilginin derecesini gözler önüne seriyor.
Türkiye'yi çok seviyor
Ukrayna'nın sosyetik güzellerinden birisi olarak da anılan Lorak, Antalyalı bir Türk olan Murat Nalkakioğlu ile evlenmişti. İkili, Kiev'de bi restoran işletmeciliği de yapıyorlar. Hatta Kliplerinden birinde eşi de rol alıyor.
3 senedir her yaz Antalya'da konser veren Ani Lorak'ın ismi tersten okunduğunda asıl ismi Karolina'ya denk geliyor. Ukrayna’nın pop starı Lorak en son 4 Ağustos 2007'de konser vermek için Türkiye’ye gelmişti. Tur operatörlerinden olan GTI Travel‘ın Riva Diva Hotel‘de düzenlediği Summer Beach Parade'de konser veren Lorak'a Türkiye’nin genç yıldızı Bengü de eşlik etmişti. Konsere çok sayıda Rus ve Ukraynalı turist de büyük ilgi göstermişti.
Resmi sitesi: Ani Lorak
Devamını okuyun...>>
Gönderen volcano zaman: 11:15 0 yorum
Etiketler: Ani Lorak, eurovision, Ukrayna
Gönderen volcano zaman: 00:10 7 yorum
Etiketler: Anna Vissi, eurovision, Yunanistan
Dil konusunda ufak bir gerilimle baslayan 'Mor ve Ötesi hangi dille Eurovision'a gidiyor?' tartismalari sona erdi. TRT ile ortak basin toplantisi duzenleyen grup Turkiye'nin Belgrad temsilcisi!
Dil konusunda egilimlerinin Turkce'den yana oldugunu belirten grup, Subat ayina kadar 3 sarki hazirlayacaklarini ve bunlardan birini Eurovision icin TRT ile birlikte sececeklerini soyledi.
Eurovision maceralarinin da yine kendilerine ozgu ve Mor ve Otesi tarzinda olacagini soyleyen grubun vokalisti Harun Tekin; 'Herkesin ici rahat olsun, muzik bizim isimiz' dedi.
Simdi hazirlayacaklari 3 sarkiya konsantre olacaklarini belirten grup elemanlari, kafalarinda Eurovision ile ilgili bazi fikirler oldugunu, gecmis katilimcilarla, TRT ile ve bu konunun uzmanlari ile goruserek hem sarki konusunda hem de sahne performansi ile ilgili gerekli hazirliklara hemen baslayacaklarini soyledi.
Devamını okuyun...>>
Pek çok ülkenin Eurovision temsilcilerini belirlediği ya da ulusal final tarihlerini netleştirdiği şu günlerde tüm gözler TRT'ye kitlenmiş durumda. Geçtiğimiz hafta seçilen yeni genel müdür İbrahim Şahin'in, "Türkçe şarkı ile katılmak" konusundaki görüşüyle farklılık gösteren tahminler, Türkçe şarkı ile yarışma riskini göze alabilecek sanatçıların kim olabileceğini akıllara getiriyor.
Birkaç ay önce Şebnem Ferah'ın ismi basına yansımışken, Hürriyet köşe yazarı Cengiz Semercioğlu ise bugünkü köşesinde TRT'nin Mor ve Ötesi'ne teklif götüreceğini yazarak bu konudaki tartışmalara bir yenisini daha ekledi.
İşte Semercioğlu'nun bugünkü yazısı:
Eurovision’a Mor ve Ötesi
Cengiz Semercioğlu (HÜRRİYET)
Bu yıl Helsinki’de Kenan Doğulu’nun Shake It Up Shekerim’le kazandığı 4’üncülüğün ardından balon haberler hemen ortaya salınmış, 2008 Eurovision’a katılacak çeşitli isimler ortaya atılmıştı, TRT’nin gönlünde yatan isim yeni belli oldu...
Bu isim ne Hande Yener, ne Nez, ne Hadise ne de başka biri;
Bu isim Mor ve Ötesi...
1995 yılında kurulan grup özellikle 2001’de çıkardığı Gül Kendine, 2004’te çıkardığı Dünya Yalan Söylüyor ve geçen yıl çıkan Büyük Düşler albümleriyle büyük bir çıkış yaptı.
Bu aynı zamanda grubun muhalif kimliğinin iyice keskinleştiği yıllar...
Çevre konularında ve toplumsal sorunlardaki duyarlılığı, savaş karşıtı duruşuyla Mor ve Ötesi müzikleri kadar politik kimliğiyle de dikkat çekti.
Şimdi o Mor ve Ötesi’nin, Eurovision’da Türkiye’yi temsil etmesi gündemde.
TRT yönetimi, adaylar içinden teklif yapılacak ilk isim olarak Mor ve Ötesi’ni belirlemiş durumda.
Tam da bu kimliğinden dolayı Mor ve Ötesi’nin teklifi kabul edip etmeyeceği ise belli değil.
Gruba yakın bazı isimler, Mor ve Ötesi’yle Eurovision kelimelerinin yan yana bile gelemeyeceğini söylüyorlar.
Bazıları ise Mor ve Ötesi’nin söylemlerini, Eurovision platformunda da dile getirebileceği iddiasında.
Hatırlayın 2005 Kral TV töreninde ödül aldıktan sonra grup üyeleri "Biz playback yapmayız" diyerek sahnede şarkı söylemeyi reddetmiş ve herkesi Sorgun ormanları katliamına duyarlı olmaya çağırmıştı. Eurovision finalinde çıkıp da "Savaşa hayır" derler mi, derler!
TRT yönetimi bunları hesapladı da mı Mor ve Ötesi ismi gündeme geldi, yoksa sadece gençler bu grubu seviyor diye mi düşündüler bilemem...
Davulda Kerem Kabadayı, gitarda Kerem Özyeğen, basta Burak Güven, vokal ve gitarda Harun Tekin’den oluşan grubun Eurovision kararını çok merak ediyorum ben...
Bana kalırsa gitseler de olay olur, gitmeseler de...
Devamını okuyun...>>
Gönderen admin zaman: 07:39 5 yorum
Etiketler: mor ve ötesi eurovision 2008 türkiye
Bulgar Celebrity Magazin sitesi AVTORA'nın haberine göre, Elitsa TODOROVA, önümüzdeki günlerde başrollerinde kendisi ve partneri Stoyan YANKULOV'un olduğu bir Çizgi Roman'ı piyasaya vermeğe hazırlanıyor.
Müzik, Dans ve Ritim'in gücünü kullanarak İnsanları ve Hayvanları kötü güçlerden kurtararak, daha iyi bir Dünya kurma çabası ile "Kötü Güçlere" karşı savaşacak olan Elitsa'ya, Eurovision'da da kendisine eşlik eden Stoyan, Güçlü ve Çok yönlü bir savaşçı olarak yardımcı olacak.
Malta ulusal finalinde yarışacak 36 aday şarkı kamuoyuna açıklandı. Listede 2 şarkısıyla birlikte sürpriz bir isim var. 1992'de, Malta'ya yarışma tarihindeki ilk önemli derecesini kazandıran Mary Spiteri, 15 yıl aradan sonra ulusal finallerle yeniden Avrupa'nın karşısına çıkmaya hazırlanıyor.
Mary Spiteri, 1992'de Little Child (Küçük Çocuk) adlı parçasıyla ülkesine üçüncülük kazandırmıştı.
Spiteri'nin performansına buradan erişebilirsiniz.
İşte bu yıl Malta ulusal finalinde yarışacak 36 şarkının listesi:
01 I’ll Be Your Man - Ryan Noel Abela
02 Live And Quiet - J Anvil
03 Untitled Song - Christian Arding
04 Naughty Eyes - Nadine Axisa
05 Rhythm Of The Night - Justine
06 Jealous - Laura Bruna
07 Something About You – Laura Bruna
08 Tangled - Jessica Muscat
09 Another Way - Luana
10 Winter's End– Bernice Camillieri
11 Vodka - Morena Camillieri
12 Just This Once - Eleanor Cassar
13 I Want To Live – Mario Caruana
14 Luciano Pavarotti – Aldo Busutill
15 Casanova- Morena
16 Go - Klinnsman
17 Whispers - Pamela
18 We Can Change The World – Rosman Pace
19 I Will Take My Touch – Vittorio Gauci
20 Complicated - Janica Formosa
21 Sunrise – Claudia Faniello
22 Voices of Atlantis - Natasha & Charlene
23 Give Me a Chance – Eleanor Cassar
24 Super Hero - Klinsmann
25 Requiem - Corazon Mizzi
26 Catwalk - Ray Calleja
27 Love is just the way - Rosman Pace
28 Jive In The Hive - Leontine
29 All right - Chris & Moira
30 If You Believe - Mary Spiteri
31 Caravaggio – Claudia Faniello
32 Throw Your Stones - Daniela Vella
33 My Last Encore - Mary Spiteri
34 Contradiction – Jean-Claude Vancell
35 Loved By You - Glenn & Pamela
36 Street Car of Desire – Petra Zammit
Bakalım, Malta jürisi Spiteri'ye Belgrad vizesini kolaylıkla verecek mi?
Devamını okuyun...>>
TRT'nin çiçeği burnunda yeni genel müdürü İbrahim Şahin'in geçtiğimiz günlerde basına yansıyan, Eurovision Şarkı Yarışması ile ilgili "Herhalde 250 milyon Türk Türkçe şarkı dinlemek ister. Vatandaş ne derse o olur" açıklaması, Türkiye'nin bu yıl da dil tartışmalarını yaşayacağının ipuçlarını veriyor.
Peki nedir bu tartışmanın aslı?
Türkiye, özellikle Sertab Erener'in ülkemize büyük mutluluk yaşattığı 2003 yılından bu yana dil tartışmalarının gölgesinde yarışmaya katılıyor. Sertab'ın "Everyway that I can" ile 28 yıl aradan sonra ülkemize getirdiği birincilik bile bu tartışmaları gölgeleyememiş, sonrasındaki yıllarda Türk Dil Kurumu ve bazı sanatçı, dilbilimci ve siyasiler başta olmak üzere toplumun çeşitli kesimleri, yarışmanın bir şarkı yarışması olma niteliğini bir kenara bırakıp şarkının diline odaklanmışlardı.
Türkçeciler ne diyor?
Yarışmaya Türkçe bir şarkıyla katılmamız gerektiğini savunan kesimler, bu yarışmanın politik bir yarışma olduğunu, her ülkenin kendi diliyle yarışmaya katılmasının uygunluğunu, Avrupa'daki gurbetçi vatandaşlarımızın da bunu beklediğini ileri sürüyorlar. Hatta önemli bir kesim, İngilizce ile gelecek bir başarıya karşı Türkçe ile gelecek bir başarısızlığı tercih ediyor.
Amaç, tüm uluslara seslenmek değil mi?
İngilizce şarkıyı savunan kesim ise, bugün birçok Avrupa ülkesinde gençlerin ikinci dil olarak İngilizce'yi bilmeisni ve popüler müziğin yaygınlığını öne sürüyor. İngilizce bir şarkının sözlerindeki anlaşılabilirlik, telafuzdaki kolaylık yarışmadaki şansını artıran en büyük etkenlerin başında geliyor.
Karar sanatçıya mı, halka mı bırakılmalı?
Yaygın bir görüşe göre ise, yarışmaya katılacak olan ve alacağı sonuçla övgüyü ya da eleştiri hakeden sanatçı olduğuna göre, o gün şarkıyı nasıl ve ne şekilde söyleyeceğine, sahnede nasıl duracağına ilişkin tüm kararlar sanatçı ve ekibinin insiyatifine bırakılmalı. Böyle olmadığında, sanatçı gelen yoğun eleştiriler karşısında güçlü olamıyor.
Sertab Erener ve Kenan Doğulu gibi sanatçıların yarışmaya katılma koşulu olarak İngilizce bir eserle katılma iradesi göstermeleri ve bunun sonucunda aldıkları puanlar, kararın sanatçıya bırakılması gereğini bir kere daha gösteriyor.
Türkçe olayı çözecek mi?
Türkiye 90'lı yıllardan bu yana bir yıl hariç Eurovision'a genellikle Türkçe katılmış olmasına karşın, yarışma kamuoyunda yeterli ilgiliyi görememişti. 2000, 2001ve 2002'de şarkının bir bölümü İngilizce bir bölümü Türkçe okunmuş, ancak bu da tartışma konusu olmamıştı. Ne zaman ki, Sertab Erener ülkemize haklı bir zafer yaşattı, dil tartışmaları alevlendi. Yani Eurovision popülerleştikçe, izlenme oranı arttıkça diğer tartışmaların etkisi de artmış oluyordu.
Peki, dilin Türkçe olması eleştirileri dindirdi mi? 2005 yılında Türkçe ve folklorik 'Rimi rimi ley' ile ülkemizi temsil eden Gülseren'e şarkının adı ve sözleriyle ilgili çok sert eleştiriler gelmişti. 2006'da Süper Star gibi Türk-batı müziğini harmanlayan bir eserle ülkemizi Türkçe temsil eden Sibel Tüzün için eleştirilecek başka olgular çoktan hazırdı bile.
Yani yarışma dilinin Türkçe olması, eleştirileri dindirmiyor, dindirmeyecek.
Peki Avrupa ülkeleri dil konusuna nasıl bakıyor?
Günümüzde birçok Eurovision ülkesi, dil konusunda çok daha radikal yöntemlere başvuruyor. 2003'te birinciliği kılpayı Türkiye'ye kaptıran Belçika, dünya üzerinde konuşulmayan uydurma bir dille ikinci olmuş, ancak o dil ekran başındaki seyircileri büyüleyen görsel bir şölene dönüşmüştü. 2007 yılında Kıbrıs Rum Kesimi Fransızca bir şarkıyla katılma yolunu seçmiş, Romanya 5 ayrı dilde şarkısını seslendirmiş, Ukrayna'nın eserinde Almanca'dan esintiler yer almıştı.
1999'da Türklerden oluşan Sürpriz grubu Almanya'ya Almanca-Türkçe bir şarkıyla 3.lük kazandırmışlardı.
Yine Finlandiya ulusal finaline geçtiğimiz yıl çeşitli dillerden (Fince, İngilizce, İsveççe, Rusça) şarkılarla yarışan bir çok aday / grup katılmıştı.
Görülüyor ki Avrupa ülkelerinin büyük bir çoğunluğu, dil seçimini yarışmaya katılan sanatçı ve adaylara bırakılıyor. Son kararı ise kimi ülkelerde halk, kimi ülkelerde yayıncı kuruluş, kimi ülkelerde ise bizzat görevlendirilen sanatçının kendisi vermektedir.
Tartışmalar hiç bitmeyecek
Eurovision var oldukça ve Türkiye Eurovision'a katıldıkça dil tartışmalarının hiç sonlanmayacağı aşikar. Müziğin ve sanatın evrensel olduğu ve dili, dini, ideolojisi, ırkı olmadığı iddiası bakalım yerini bulacak mı? Yoksa Türkiye bu dejavuyu, bu geçmişte kalması gereken tartışmayı bir kenara bırakıp yenilik, gelişim, değişim ve zafer üzerine mi odaklanacak? Hep birlikte göreceğiz.
İbrahim Şahin'in açıklamalarına buradan ulaşabilirsiniz.
Devamını okuyun...>>
Aldığı başarısız sonuçlardan memnun olmadığını her fırsatta dile getiren Avusturya, Belgrad'daki yarışmaya katılmıyor. Karar, yayıncı kuruluş yetkilisi tarafından geçtiğimiz günlerde kamuoyuna duyuruldu.
Esctoday'in haberine göre çeşitli yapımcı ve televizyoncular, çekilme kararında yarışmanın politik havasının etkili olduğu hususunda birleşmiş görünüyorlar.
1966 yılında Udo Jürgens tarafından seslendirilen Merci Chérie ("Thank You Darling", "Teşekkürler sevgilim") ile bir birinciliği olan ülkenin genel olarak Eurovision tarihine bakıldığında parlak sonuçları bulunmuyor. Uzun yıllar aradan sonra 2003 yılında Alf Poier'in seslendirdiği Weil der Mensch zählt adlı şarkıyla iyi bir derece elde eden ülke 2005'de Kiev'de düzenlenen yarışmada, Global Kryner grubunun seslendirdiği Yasi adlı şarkının finale çıkamayışını protesto ederek yarışmaya 1 yıl ara vermişti.
Avusturya, Helsinki'de yine boy göstermiş ancak yaptığı büyük promosyonlara rağmen Eric Papilaya ile yarı finalde aldığı 4 puanla sondan ikinci olmuştu.
Türkiye, son dönem oylamalarda Avusturya'dan yüksek puan alan ülkelerdendi. Bu karar; en çok Sırbistan, Bosna Hersek ve Türkiye'yi üzecek.
Avusturya'nın başkenti Viyana'da bir akşam
Devamını okuyun...>>
Bu yil tum sanatcilara acik ulusal final yerine gorevlendirmeyi tercih eden Ermenistan ve Israil, 2008 Eurovision temsilcilerini kamuoyuna duyurdu.
Eurovision'a ucuncu kez katilacak Ermenistan'i, bu yil ulkenin en populer bayan vokallerinden Sirusho temsil edecek. 2008'in ilk aylarinda 5 sarkilik bir mini finalle izleyici karsisina gececek Sirusho'nun, ulkesini hangi sarkiyla temsil edecegi halk oyu ile belirlenecek.
Belgrad 2008 temsilcisini aciklayan ikinci ulke Israil oldu. Eurovision'da simdiye kadar uc birinciligi bulunan Israil'i, bu sene Pop Star yarismasiyla adini duyuran Boaz Mauda temsil edecek. Ermeni formulunun aynisini uygulayacak olan Israil, Boaz Mauda'nin seslendirecegi 5 sarkilik bir mini finalle secimini yapacak. Halk oyu ile belirlenecek Mauda'nin seslendirecegi sarki, ulkeyi Eurovision 2008'de temsil edecek.
Sirusho ve Boaz Mauda'nin, ulkelerinde bir donem dillerden dusmeyen sarkilarini asagidaki linklerden izleyebilirsiniz.
Sirusho - Shorora
Boaz Mauda - Mizmor Layla
Devamını okuyun...>>
Avrupa Yayin Birligi, 2008 Eurovision Sarki Yarismasi tarihlerini belirledi. Bu yil goze carpan en buyuk degisiklik iki ayri yari finalin yapilacak olmasi. Peki Turkiye hangi finalde yarisacak?
Eurovision Sarki Yarismasi 2008'in yari finalleri 20 Mayis Sali ve 22 Mayis Persembe geceleri gerceklesecek. Final ise her zaman oldugu gibi yine Cumartesi gecesi - 24 Mayis 2008.
Ulkelerin yari finallere dagilimi ise simdiye kadar Eurovision tarihinde alinmis sonuclara gore, yani istatistiki bir veriyle yapilacak. Detaylar hakkinda halen resmi bir aciklama yapilmadi, ancak, Avrupa Yayin Birligi'nin ulkelerin yarisacagi yari finalleri Ocak 2008'de aciklamasi bekleniyor.
2007 yarismasinin yari finalinde 28 ulkenin yarismasina izin veren Avrupa Yayin Birligi, katilimci ulke sayisinin artmasi durumunda iki yari finalli sisteme gececegini daha onceden duyurmustu. Azerbaycan'in yeni katilimci olarak kesinlesmesi ve San Marino'nun katilim olasiligi iki yari finalli sistemi zorunlu hale getirmisti.
Eurovision 2008'e en fazla 45 ulkenin katilmasina izin veriliyor.
Devamını okuyun...>>
Genel Bilgiler:
San Marino Devleti Bayrağı:
Resmi Adı: Huzurlu San Marino Cumhuriyeti (Serenissima Repubblica di San Marino)
Konum: Güney Avrupa'da yer alır, tamamen İtalya tarafından çevrilmiştir
Yüzölçümü: 61.2 km²
Nüfus: 28,117 (2005 verileri)
Nüfusun etnik dağılımı: San Marinolu, İtalyan
Din: Roma Katolikleri
Diller: İtalyanca
EBU'nun 2008 Mayıs ayında Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da yapılacak olan Eurovision Şarkı Yarışması için hazırlıkları sürüyor. Bu yıldan itibaren 2 yarı finalin gerçekleşeceği duyurulan yarışmanın sunucularını da yarışma logosunu belirlediği gibi yarışma usulü ile belirleyecek olan Sırbistan tv'si ise Avrupalı fanların hedef tahtası oldu. Yarışmanın mesleği ve eğitimi sunuculuk olanlar tarafından profesyonelce sunulması gerektiğini düşünen fanlar, yarışma logosunu da özensiz ve "ciddiyetten uzak" olarak nitelendiriyor. İşte o logo >>
Gönderen admin zaman: 04:17 5 yorum
Etiketler: eurovision 2008, sırbistan
Kimi ülkeler Eurovision için henüz bir girişimde bulunmazken, kimileri de şarkı arayışlarını sürdürüyor. 16 Şubat'taki ulusal finallerinde yarışmak üzere seçilecek şarkılarını yarı finallerle belirleyen İzlanda, dün gece 5. yarı finali de geride bıraktı.
İşte kazanan şarkı: "Ho, ho, ho we say hey, hey, hey".
İzleyin!..
http://ie.youtube.com/watch?v=tILLMzMyGu4
Devamını okuyun...>>
Gönderen admin zaman: 03:57 2 yorum
Etiketler: eurovision 2008, izlanda
Balkanlar’ın Tarkan’ı olarak tanınan Makedonyalı ünlü pop şarkıcısı Tose Proeski, Hırvatistan’da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Makedonya, Sırbistan, Bosna-Hersek ve Hırvatistan’da pek çok şarkısı bir numara olan 26 yaşındaki Proeski, eski Yugoslavya ülkelerinde son yıllarda yapılan anketlerde en çok sevilen sanatçılar arasında yer alıyordu. Makedonya’da, Proeski’nin ölümü nedeniyle bir günlük yas ilan edilirken, başkent Üsküp’te sokaklarda çok sayıda insanın ağladığı görüldü. Tose Proeski, 2004’te Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı Eurovision şarkı yarışmasında Makedonya’yı temsil etmiş ve birçok eski Yugoslavya ülkesinden tam puan almıştı.
Womenvizyon oylamasında yarışan kadın sanatçı adayları ile ilgili ilginç detayları öğrenmek ister misiniz? Kıbrıs Barış Harekatı sonrası, Türkiye ve Yunanistan arasındaki gerginlik yarışmaya da damgasını vuruyor… Lütfen içeri buyrun… İşte Mariza Koch…
Panaghia Mou, Panaghia Mou. Mariza Koch tarafından seslendirilen ve 1976 Eurovision Şarkı Yarışması’nda Yunanistan’ı temsil eden şarkı. Bu şarkının özelliği ise şu… Kıbrıs Barış Harekatı sonrası adanın durumunu kendi açılarından değerlendirmeye çalışan Yunan halkının duygularını yansıtıyor. Türkiye’nin katılmadığı 1976′da Mariza Kozch 20 puan almış ve 18 ülke arasından 13.olmuştu. Şarkı, dönemin en politik çalışmalarından birisi olarak karşımıza çıkıyor… Şarkıyı o dönem TRT’nin protesto ettiği, hatta EBU’nun da Mariza Koch’a güvenlik garantisi vermediği öne sürülen iddialardan sadece bir kaçı…
İşte şarkının sözlerinin bir bölümü:
Portakal ağaçlarıyla dolu bir toprağın etrafinda zeytin ağaçları büyüyor. Kıyılarımızın etrafı altın ve parlamasıyla gözlerini alıyor.Ve eğer bir gün buralara gelirseniz ve bir çok çadırı yan yana görürseniz turistik yerler olduğunu düşünmeyin. Sadece “Esirlerin” yurdu!
Maria, 1980′lerde çıkardığı albümlerde İzmirli Rum asıllı şair Yorgo Seferis şiirlerinin şarkılarını söylemiştir.
Resmi Web Sitesi: http://www.verso.gr/
Radiotelevizija Srbije 2008 logosu, sahnesi, ve sunuculari icin profesyonel bir yarisma acilacagini acikladi. Sunucular televoting ve juri oylariyla belirlenecek! Iste yarisma detaylari…
YENI LOGO
Sirbistan’i muzik, genclik ve Avrupa ile bagdastiran bir logo olacak.
Ihale 30 gun acik. Hem Sirp hem de yabancilara acik. Top 3 odulleri:€5000, €3000 ve €2000.
SAHNE
Belgrad ve Sirbistan’i yansitan bir sahne olacak.Yerel kimlik, tarih ve modern bir tema olacak.Sahne tum koltuklardan full gorunecek ve TV yayinina uygun olacak.Yeni teknolojik altyapiya acik olacak ve hareket eden bir sahne olacak.Birinci odulu €10,000.
SUNUCULAR
4 Sunucu araniyor. Ilk ikisi Beovizija (Sirp Ulusal Finali) diger ikisi Eurovision’u sunacak. Ihale 30 gun acik. Yas siniri 18. Yaratici, iletisim gucu yuksek, Ingilizce ve bir AB dilini daha cok iyi konusabilen kisiler.
Ilk asamada 100 kisi secilecek. Kamera onunde testler yapilacak. 24 kadin ve 24 erkek ikinci elemeye kalacak. 20 ozel showda yer alacaklar ve ikiser ikiser elenecekler. Sunucular televoting ve juri oylariyla belirlenecek. Birinci olan cift Eurovision’u, ikinci olan ise Beovizija’yi sunacak.
Kaynak: eurovision-croatia.com
Devamını okuyun...>>
Nul Points’in yazari Tim Moore, Eurovision’da dikkat cekebilmenin tek yolunun SIFIR puandan gectigini, o yuzden de UK adina yarisacak katilimcilara nasil sifir puan alinir tavsiyelerinde bulundugunu soyledi. iste o tavsiyeler…Moore’a gore camp sarkilarin Eurovision’da hic sansi yok. Camp bir sarkinin sansi olabilmesi icin tamamen ucmus olmasi gerekir, buna da Ukrayna 2007 ornegini veriyor.
Iste Tim Moore’a gore sifira giden en tipik yol:
- Sahnede tek basina yer alacak kuzey Avrupa’li bir erkek.- Siradan bir pop sarkisi soyleyecek, pop yasini biraz gecmis, ya 20lerin sonunda, ya da 30larinin basinda olmali.- Sarkisini soylerken tabure gibi birseyin uzerinde oturup gitar filan calip sevimli sevimli gulumserse SIFIR alma olasiligi iyice artmis oluyor.
Moore’a gore birinci olmanin ise tek formulu var; soyadinizin ‘ov’, ‘ic’ or ’ski’ ile bitmesi.
Devamını okuyun...>>